Bejelentkezés
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Segíthetünk?
Kérdése van, elakadt a rendelésben?
Segítünk! Telefon: (+36-1) 370-55-40
Hírlevél
"A néma mesterektől sokat lehet tanulni." /magyar közmondás/
Facebook oldalunk
Nálunk bankkártyával is fizethet!
Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Bankkártyás fizetés feltételei
Bankkártyás fizetés gyakran ismételt kérdései
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A legszerethetőbb tiniregények

Tetszettek a könyvek? Oszd meg a barátaiddal az élményeidet :)!


A legszerethetőbb tiniregények


Hűvösvölgyi Suli

Immár második éve követhetjük nyomon a két tinilány, Dóri és Nóri kalandos történetét.

A sorozat egy ikerpár története, akik elsőre sok hasonlóságot mutatnak, de a valóságban két teljesen különböző karakter és személyiség.  De, mint minden tini, ők is kamaszok, szerelmesek, és bolondulnak a zenéért! Ők a legszerethetőbb ikerlányok a "Két Lotti" óta. Győződj meg róla Te is!

 
Kassai Dóri
14 éves, 9/B, Magasság: 165 cm, Kiló: 48; Hajszín: szőkésbarna, hullámos, de általában kivasalja. Szeme: kékeszöld; Ruha: kedvence a sort toppal, de télen inkább a szűk farmer, pulcsi, magas szárú (de nem túl magas sarkú) csizma. Nem tud sminkelni, de azért próbálkozik.
Kedvenc színész: Zac Efron; könyv: Két Lotti; film: High School Musical; zene: Adele: Set Fire to the Rain. Hajlamos a „bénázásra”, gyakran keveredik kínos szituációkba
.
Kassai Nóri
Dóri ikertestvére. 14 éves, 9/B, Magasság: 165 cm, Kiló: 48; Hajszín: szőkésbarna, hullámos, de általában kivasalja. Szeme: kékeszöld; Ruha: mindig igyekszik csinos lenni, szűk farmer, rövid szoknya, magasabb sarkú csizma; jó érzéke van a sminkeléshez, körömfestéshez (kicsit „csajosabb” Dórinál). Talpraesettebb, mint Dóri, és bevállalósabb is, ha elborítja a szerelem lilában pompázó köde... Kedvenc színész: Ashton Kutcher; könyv: Szívek szállodája; film: Ketten a slamasztikában; Szakítópróba; zene: Beyoncé: If I Were a Boy.

Maros Edit, a Hűvösvölgyi Suli szerzője

Már gyerekkoromban vonzódtam a betűkhöz, nagyon szerettem olvasni, és elég korán felfedeztem magamnak az írás örömét is. Első mesém, az Erőstalpú királykisasszony nagy sikert váltott ki olvasótáborom (a családom) körében, ez buzdított arra, hogy továbbra is történeteket találjak ki és vessek papírra.
Az évek múlásával az irodalom iránti rajongásom nem lankadt, így az érettségi után az egyetem magyar szakán kötöttem ki.

A diploma megszerzését követően egy évig tanítottam magyar nyelvtant és irodalmat egy gimnáziumban, és mint ifjú tanerő, mondhatni, baráti kapcsolatom alakult ki a nálam alig tíz évvel fiatalabb diákokkal.
Immár hat éve egy könyvkiadó szerkesztőségének vagyok a tagja, az írást pedig külsős újságíróként, valamint kisgyermekeknek szóló kifestőfüzetek vers- és meseszerzőjeként folytattam.

Bár olvasmányélményeim mára túllépték az egykori "pöttyös" és "csíkos" könyvek határát, a fiataloknak szóló könyvek továbbra is nagy kedvenceim közé tartoznak. Régóta dédelgetett álmom, hogy magam is adjak a kamaszok kezébe egy olyan történetet, ami róluk és nekik szól, és ami könnyed, néhol ironikus stílusával talán azokhoz is közelebb viszi az olvasás élményét, akik idáig nem falták a betűket. A Hűvösvölgyi suliban éppen ezért keverednek a legmodernebb írásbeliség elemei
(az internetes kommunikáció formái "smiley-kkal" tarkítva), valamint a hagyományos, részletgazdag elbeszélés. A történet pillérei pedig természetesen a tinik legáltalánosabb, örökérvényű problémái: pattanások, szerelem, érthetetlen felnőttek, és néha érthetetlen önmaguk.

A kezdetek - mikor híresek lettünk :)

Megérkezett az első rész!

Hűvösvölgyi Suli 1.
megjelenés: 2012.10.01.

Kamasznak lenni nem könnyű. Először is ott vannak a felnőttek, akik azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak, és általában ki is mondják a véleményüket. Aztán az igazi ellenségek, a pattanások, amik a lehető legrosszabbkor tűnnek fel, hogy megnehezítsék az amúgy is bonyolult hétköznapokat. Na és akkor még nem beszéltünk a szerelemnek nevezett izéről, ami végképp érthetetlen és kiborító.

A túlélésben sokat segít, ha az embernek vannak osztálytársai, ha elérhető a Facebook és van kivel chatelni a legégetőbb kérdésekről, illetve ha megfelelően élénk a fantázia - arra az esetre, ha feltétlenül ki kell találni, mondjuk egy kamu pasit cikis helyzetek megoldására. És sokszor jól jön egy ikertesó is.

A Hűvösvölgyi Suli tizennégy éves ikrei a kamaszkor útvesztőiben barangolnak, néha kéz a kézben, néha nemszólokhozzád hangulatban, olykor pedig egymást kirángatva a csávából. Mikor mire van szükség.

… és megjelent a 2. rész!

Hűvösvölgyi Suli 2.
megjelenés: 2013.03.27.

Kamasznak, ráadásul szerelmes kamasznak lenni továbbra sem könnyű. Mert ugye ott vannak azok a bosszantó kérdések, mint például mikortól kezdve jelenthetjük ki, hogy akkor mi most járunk? Az első kézfogástól? Az első csóktól? És egyáltalán meg kell ezt beszélni vagy vannak egyértelmű jelei a "járásnak"? És mi van akkor, ha úgy tűnik, a másik már nem is akarja annyira a dolgot?

A válaszok megtalálásában természetesen nélkülözhetetlen a Facebook, na és a legjobb barátnők - illetve egy olykor idegesítő, de alapvetően rajongásig szeretett ikertesó - véleménye, és néha bizony beavatkozása is...

A Hűvösvölgyi suli ikrei betöltik a tizenötöt, és ezzel együtt a kamaszkor egy újabb lépcsőjéhez érkeznek: ezen a szinten már valódi szerelem és végtelenül összegubancolódott szálak várják őket, amiket néha nehezebb kibogozni, mint gondolnák.

A második részben:
Dóri kész arra, hogy a fantom pasiját igazira cserélje, de rá kell döbbennie, hogy az ő esetében semmi sem megy olyan egyszerűen, mint másoknál. Nórit meg akarja menteni egy végzetes hibától, de saját magát keveri bajba. Kiderül, hogy a "kicsi a világ" unalomig hangoztatott frázis nem is olyan hülyeség, na és az is, hogy a "szépségért meg kell szenvedni" sajnos egyáltalán nem túlzás. Mindeközben Lilla élete is fordulóponthoz érkezik. Pörög az e-mail és a chat, míg végre beköszönt a tavasz, vele együtt pedig a hamisítatlan "love is in the air".

Edit "anyánk", a HSuli írónője írt nektek egy kis üzit az új könyv kapcsán, olvassátok, olvassátok!

Az Ikrek

"A jó idő ugyan várat még magára pár napig, de szerencsére a Hűvösvölgyi suli szereplői nem akadtak el a hóesésben! Bizony, a mai naptól már nem csak a Kassai lányokból van kettő, hanem a sorozat megjelent részeiből is! Dóri, Nóri és a többiek már alig várják, hogy újra találkozzanak veletek, úgyhogy spuri a legközelebbi könyvesboltba és csapjatok le egy példányra! Hogy mire számíthattok az új könyvben? Természetesen sok kavarásra, némi bénázásra, na meg persze amolyan dóris agyalásra fontos (vagy kevésbé fontos) dolgokon, és igen, lesz benne bőven szerelem is, elvégre fagyok és hópelyhek ide vagy oda, tavasz van vagy mi a szösz. És az érzelmek (meg a sortok és miniszoknyák) már alig várják, hogy elszabadulhassanak... ugye? "

Rendeléskor válassz ajándék Hűvösvölgyi suli-karkötőt!

… igen, igen, megjelent a 3. rész!

Hűvösvölgyi Suli 3.
megjelenés: 2013.10.22.

Szerelmes kamaszként belevágni a nyárba... kell ennél több? Úgy tűnik, igen. Ugyanis számos tényező bezavarhat az idillbe: például egy gyanús telefoncsörgés, vagy egy még gyanúsabb fotó a Facebookon. Vagy egy félrepuszi. Vagy egy tévés tehetségkutató. Vagy egy váratlan külföldi kiküldetés. Kinek mi.

Az események sodrásában és a "mi az igazán fontos" eldöntésében a biztos kapaszkodót még mindig a barátnők jelentik, na és persze az ikertesó, aki ha kell, falaz, ha kell, vigasztal, ha pedig úgy adódik, akár a szigorú biztonsági őrrel is szembeszáll.

A HŰVÖSVÖLGYI SULI ikrei nem unatkoztak a nyáron. Miközben rájöttek, hogy a szerelem a "járás" fázisában is bonyolult dolog, olyasmikről is tapasztalatokat szereztek, mint például a showbiznisz, vagy az a fránya önbarnító.

A Hűvösvölgyi Suli 4. része a tervek szerint 2014. április elején jelenik meg. Nemsokára előrendelhető lesz a Könyvtündéren! Hamarosan további híreket közlünk a 4. részről! Csak a HVS!

coming soon.....

olvasd Te is az ikrek kalandjait... és kövesd Őket a facebookon :)

Maros Edit: HŰVÖSVÖLGYI SULI 4.
Megjelenés: 2014.04.10.

RENDELÉSKOR VÁLASSZ AJÁNDÉK HŰVÖSVÖLGYI SULI KARKÖTŐT A LEGÖRDÜLŐ MENÜSORBÓL!

Bár a kamaszsors eddig sem volt kifejezetten egyszerű, a tizenhatodik születésnap felé közeledve újabb megválaszolandó kérdések bukkannak fel. Olyanok, mint például: mi érdekli valójában a fiúkat? A szoknya hossza? A kivasalt haj? A tökéletes smink? Esetleg a humorérzék vagy az érett gondolkodás? Netán az a megmagyarázhatatlan „kisugárzás”?

Akármelyik is, mindenesetre úgy tűnik, a lányok sincsenek irigylésre méltó helyzetben.

Akkor sem, ha túl sok szép mosolyú fiú van a láthatáron, és akkor sem, ha nincs belőlük egy se. Jó lenne néha kikapcsolni azokat a nyughatatlan „pasi-csápokat”, kár, hogy lehetetlen…
A Hűvösvölgyi suli ikrei persze továbbra is bízhatnak egymásban, így azt is megoldják, ha véletlenül két helyen kell lenniük egyszerre, egy időben.

Így teljes a sorozat :)))
Vagy mégse :D ...  a történet folytatódik!!! Itt a HVS 5-6-7!!!

Maros Edit: HŰVÖSVÖLGYI SULI 5.
  Megjelnés:2014.09.23.

Szép dolog a szerelem, különösen akkor, ha kölcsönös, és semmi sem zavar be a képbe. Úgy tûnik viszont, hogy a zavaró tényezõk mindig lesben állnak. És ilyenkor nem marad más, mint levonni azt a következtetést, hogy a szívügyek tök bonyolultak! Meddig kell harcolni valamiért, ami már nem is annyira tuti? Kell-e szólni a legjobb barátnõnknek, ha a szívét megdobogtató fiúról nem épp kedvezõ dolgokat tudtunk meg? Hol van a határ rajongás és önmagunk feladása között?

A Hűvösvölgyi suli ikrei visszavonhatatlanul elérkeztek a felnőtté válás ama bizonyos küszöbéhez, ahol már olyan komoly kérdésekkel találják szemben magukat, mint a közelgő továbbtanulás, az előítéletek veszélyes mivolta, vagy épp az érzelmek és a logika összeegyeztethetetlensége.

Maros Edit: HŰVÖSVÖLGYI SULI 6.

Két hónap nem túl hosszú idő, mégis elegendő lehet egy megfejthetetlen érzés kifejlődéséhez, egy régi barátság megingásához, vagy épp egy szilárdnak hitt kapcsolat szétrobbantásához.
Na és persze mindezek mellett olyan életbevágóan fontos tanulságok elsajátítása is belefér, mint például hogy tél közepén simán kitörhet a tavasz, hogy tesiórán nélkülözhetetlen kellék a váltózokni, hogy a bőrfeszesítés alapos körültekintést igényel, csakúgy, mint teaivásban fogadni, vagy hogy - bár ez igen meglepő - a legrettegettebb tanár is emberből van.
A HŰVÖSVÖLGYI SULI immár tizenhét éves ikrei gőzerővel haladnak az énekesi, illetve írói pálya felé vezető rögös úton, melyet titkok, félreértések, szerelmi háromszögek, valamint felelősségteljes döntések öveznek.

Maros Edit: HŰVÖSVÖLGYI SULI 7.

MINDEN ONLINE MEGRENDELŐNEK HVS-HŰTŐMÁGNESSEL KEDVESKEDÜNK! :)

A Hűvösvölgyi suli falai közt zajlik az élet. Míg egyesek - köztük a Kassai ikrek - épp az utolsó akadályokon szökkennek át, mások számára még csak most kezdődnek a gimnazista mindennapok. Dóri úgy dönt, hogy a búcsú érzését kihasználva tesz egy lépést az íróvá válás felé, és papírra (azaz monitorra... azaz egyelőre csak a fejében létező monitorra...) veti egy elsős hűvösvölgyis diák, Borbély Zsófi történetét.
A színésznőnek készülő Zsófi a háta közepére sem kívánja az új iskolát, az új osztálytársait, és egyáltalán, az egész témától kiütést kap.

Ám aztán a semmiből feltűnik egy szép mosolyú fiú, és egy csapásra minden megváltozik: minden színesebb lesz, és persze bonyolultabb. Tizenhárom évesen a kamaszkor első nagy csatáit vívja a szüleivel, és egyre több időt tölt a lovakért rajongó Grétivel, aki megérti a szívügyeket, sőt tökéletes stílustanácsadónak is bizonyul. Együtt próbálják kideríteni azt is, ki lehet az a titokzatos férfi, akinek a telefonja miatt kisebb botrány tört ki a Borbély családban. A megfejtés persze nem érkezik könnyen...


Csók és szájfény

Katie D. Anderson: CSÓK ÉS SZÁJFÉNY

FIÚK. SMINK. REMEK OSZTÁLYZATOK.
Mindez a tied lehet, ha ügyesen csinálod.

Az igazi nem mindig ott vár rád, ahol gondolnád. Lehet, hogy végig az orrod előtt volt, csak észre kell venned!
Emerson, a sminkrajongó tinilány bajba kerül: sürgősen javítania kell a jegyein, hogy továbbra is
a drága magániskolába járhasson. De őt egészen más foglalkoztatja, név szerint Vance "Szexi Fiú" Butcher köti le minden gondolatát. Így nehéz tanulni...
Szerencsére - vagy épp balszerencséjére? - édesanyjától különös képességet örökölt: valahányszor megcsókol egy fiút, megjelennek előtte annak gondolatai. Mi lenne, ha két legyet ütne egy csapásra...?
És kezdetét veszi a nagy Smaci- és Jegyjavító-hadművelet.


"Kacagtató, ugyanakkor elgondolkodtató könyv a barátságról és a családról."
- Romantic Review


B Épület - vadiúj tinisorozat

B Épület - Hűvösvölgyi Gimnázium /1. rész/
VIVI ÉS A RÓMEÓK

Megjelenés: 2014.02.21.

Izgalmak a B Épületben

A Hűvösvölgyiben egyetlen pillanatra sem áll le az élet. Ne hagyd ki az izgalmakat: less bele a gimi egy újabb osztályának pörgős hétköznapjaiba! Miközben a B épületben a készülő színdarab próbái zajlanak, az új lány magába bolondítja a fiúkat, szétrobbantja a klikkeket… Mi megy a falak között? Mi sül ki az előadásból? Olvasd el, és Te is megtudod!

Szántai Zita, a B Épület szerzője

 „Úgy gondolom, a tinikor évei meghatározóak az élet folyamán, hiszen ekkor tapasztalunk a legtöbbet és ekkor alakítjuk ki az élettel kapcsolatos nagy elképzeléseinket.
Egyszerre vidáman és szomorúan tekintek vissza a saját tinédzseréveimre. Mégis, amikor ezt a könyvet írtam, örültem, hogy most, pár évvel később, újra a tinikhez szólhatok, és remélem, az olvasóknak is hasonlóan izgalmas élményekben lesz részük, mint a könyvben szereplőknek.”


Megérkezett az újabb rész! :)

B ÉPÜLET 2. - AZ IGAZI BORI / HŰVÖSVÖLGYI GIMNÁZIUM
Megjelenés: 2014.09.29.

A kalandok folytatódnak a B épületben! Az osztály úgy dönt, hogy nyár előtt jó lenne előadni egy újabb színdarabot. Borinak viszont sokkal nagyobb része lesz ebben az új darabban, mint ahogy azt szeretné. Miközben látástól vakulásig a színdarabon dolgozik, és a mindennapjairól blogol, az élet fenekestül felfordul körülötte. Nem elég, hogy az idő egyre jobban szorít, szélsebesen közeleg a bemutató estéje, Dani beköltözik hozzájuk a "zugba", kiskutyát kell nevelnie, ráadásul még Tomi féltve őrzött titkát is ki kell derítenie. És hogy teljes legyen a zűrzavar, felbukkan az a rejtélyes, ellenállhatatlan srác, akiről minden lány csak álmodozik, és akinek egyszerűen nem lehet nemet mondani: a jóképű rosszfiú, akit Bori barátai persze ki nem állhatnak…

Szántai Zita: B ÉPÜLET 3. - TOMI NAGY TITKA / HŰVÖSVÖLGYI GIMNÁZIUM
Várható megjelenés: 2015.04.14.

A nyár elején a csipetcsapat útnak indul, hogy a következő három hónapjukat egy számukra teljesen ismeretlen faluban, Láposlapun töltsék el. Viszont, ahogyan az lenni szokott, semmi sem úgy alakul, ahogy arra számítottak... De Borinak össze kell szednie magát, hiszen nagy döntéseket kell meghoznia a nyár folyamán, amiknek komoly tétjük van. Ráadásul ott van Tomi titka és ez az egész bonyolult ügy is, aminek pontot kéne tennie a végére, mielőtt már túl késő lenne. És eközben a többiek is olyan furcsán viselkednek…


A suli rémei - A rémek sulija


..... és igen, megjelent a Legszerethetőbb tiniregények legújabb sorozata A suli rémai - A rémek sulija első része!!!!
 

Ardati Lili: A suli rémei - A rémek sulija 1. / Gyöngyvér és Lidércvár
Megjelenés: 2014.05.14.

Drágfy Gyöngyvér hétköznapi, budapesti kamasz lány. Na jó, azért nem teljesen. Apukája, aki mindenkit pillanatok alatt kiismer, és anyukája, aki állandóan halálra aggódja magát, ugyanis vámpír. Gondolom, ebből simán levontad a következtetést: Gyöngyvér is vámpír. Persze nem az a vérszívó fajta, aki denevér képében röpköd az éjszakában! Tök átlagosan élnek, mint bárki más.
Szürke hétköznapjait egyik nap szörnyű igazságtalanság töri meg. Osztálytársa, a succubus Emmi álnoksága miatt eltanácsolják az

iskolából. A hírhedt lidércvári gimnáziumba kerül, ahol ő az "új lány", akinek meg kell próbálnia beilleszkedni. Miközben igyekszik barátokat szerezni, óriási csávába kerül, amiből még egy felnőttnek is nehéz lenne kimásznia. Szerencsére ott van Schuster Dani, a szép szemű farkasember, aki minden lépését figyeli…

HAMAROSAN - Várható megjelenés: 2014.10.06!

Ardati Lili: A suli rémei - A rémek sulija 2. / Gyöngyvér és Vérlázítók
Megjelenés: 2014.10.06.

Beköszöntött a nyár, így Gyöngyvér pár hónapra búcsút inthet Lidércvárnak, és azzal a reménnyel mehet haza, hogy minden napját Danival tudja tölteni, teljes nyugalomban. Arra egy percig sem számított, hogy a szülei egész nyárra külföldre akarják vinni, a bátyja, Xavér zenekart alapított, és még a szép szemű farkasfiúnak is van egy kellemetlen híre. Ráadásul az új, híres zenekar rajongói nagyon furcsán viselkednek…

Ardati Lili: A suli rémei - A rémek sulija 3. / Gyöngyvér és Vérforralók

Az ősz nemcsak az iskolakezdést hozza magával, hanem teljesen váratlan eseményeket is. Gyöngyvér - miután túljutott az első szakítás fájdalmán - titokban próbálja fenntartani a kapcsolatot Márkkal, és közben mindent megtesz azért, hogy a pesti kirándulás alkalmával megnézhesse testvére zenekara, a Vérlázítók fellépését.
És a zenekar csak játszik…
Miközben Xavér a Vérlázítókkal foglalkozik, Gyöngyvér pedig kénytelen elviselni a különleges emberekre vonatkozó új törvények hatását, mindketten belekeverednek egy olyan összeesküvésbe, amelynek jeleivel már találkoztak két korábbi kalandjuk során. A rejtélyek megoldódnak, az összefüggések világossá válnak, már csak az a kérdés, hogy Gyöngyvér és barátai ki tudják-e vágni magukat az újabb szorult helyzetből...

 


Charlie Merrick és a kívülállók

Egy fiú, az ő Kívülállók nevű csapata és hihetetlen útjuk a futballhírnév felé...

MEGJELENT A MÁSODIK RÉSZ!

Dave Cousins: CHARLIE MERRICK ÉS A KÍVÜLÁLLÓK / AVAGY SENKI VAGYOK MENTS KI INNEN!

Charlie Merrick és Kívülállók nevű focicsapata elindul, hogy részt vegyen egy edzőtáborban, ám egyetlen aprócska hiba miatt egészen más helyen kötnek ki... Ott ragadnak a semmi közepén egy igazi túlélőtáborban, ahol ellenséges csapatokkal kell versenyezniük, hogy bebizonyítsák: egy focicsapat tagjai is lehetnek bátrak!


Kell egy csapat!

Az első rész:

Balogh Dénes: HAJRÁ, KISBOGÁNCS! / KELL EGY CSAPAT 1.
Megjelenés: 2014.09.18.

Bence él-hal a fociért. Régi álma, hogy bekerüljön kedvenc hazai csapatának ifjúsági válogatottjába, számításait azonban csúfosan keresztülhúzzák: apja egy vidéki autógyárban kap munkát, a család pedig a nyüzsgő Pestről egy aprócska falu legutolsó házába költözik.
Kisbogáncsoson mintha megállt volna az idő, nincs internet, nincs kábeltévé, és ami a legszörnyűbb: a fiúk errefelé nem szoktak focizni!
Bencének több se kell, Eli bácsival, a veterán futballedzővel a háta mögött csapatot szervez, hogy a közelgő Falukupán legyőzhesse esküdt ellenségét, Ákost és a pelygepusztai fiúkat.

Miközben a srácok keményen edzenek, igaz barátság szövődik köztük, Bence szívét pedig egy belevaló lány is megdobogtatja… Vajon a sok nehézség, árulás, igazságtalanság és a félév végi hajtás ellenére sikerül győzelemre vinni a csapatot?


Mai aktuális
2018. 7. 19., csütörtök, Emília napja van.
Holnap Illés napja lesz.
Felhős és napos27 °C, Felhős és napos
likeikon