Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve /Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek

Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve /Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek

Dr. Hidvégi Edit, Gyurcsáné Kondrát Ilona
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Springmed Kft.
Kiadás éve
2012
Terjedelme
230 oldal
Dimenzió
150 mm x 210 mm x 15 mm
Vonalkód
9786155166242

Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve /Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek


A tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzim (laktáz) - mely a tejcukor felszívódásához szükséges - vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben. Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből.
Hogyan mutatható ki a laktózérzékenység? Milyen formái és milyen kezelési módjai vannak? Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat? Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra és miért fontos a kalciumpótlás? A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat.
A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktóz felszívódási zavar és fruktózintolerancia) is olvashat az érdeklődő olvasó.
A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.
Borító ár:
3 200 Ft
Korábbi ár:
2 240 Ft
Online ár:
2 336 Ft
- 27%
Utolsó példányok. A megrendelés rögzítéséig elfogyhat!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása