Fülétől a farkáig - Hazai és nemzetközi ételek belsőségekből

Fülétől a farkáig - Hazai és nemzetközi ételek belsőségekből

Szkladányi András
Várható megjelenés
2025. 05. 30.
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
HVG Könyvek
Kiadás éve
2025
Terjedelme
188 oldal
Dimenzió
0 mm x 0 mm x 0 mm
Vonalkód
9789635656882
Termékazonosító
00261626
Ez a termék az árkötöttségi törvény (1997. évi CXL.törvény, VIII/A) hatálya alá tartozik, ami azt jelenti, hogy a megjelenéstől számított 1 éven belül 10 %-nál nagyobb kedvezményt a fogyasztói árból nem kaphat rá a vásárló (beleértve az ingyenes szállítási díjat és a tündérpontot is). A kedvezmények együttesen nem haladhatják meg a fogyasztói ár 10 %-át.

Fülétől a farkáig - Hazai és nemzetközi ételek belsőségekből


Talán nincs még egy alapanyag, amely olyan szélsőséges reakciókat vált ki, mint a belsőségek. Egyesek imádják, mások messzire elkerülik őket. A belsőségek markáns íze, állaga és illata teljesen más világot képvisel, mint a jól megszokott színhúsoké. Sok minden szól azonban a fogyasztásuk mellett: ha belsőséget eszünk, azzal nemcsak a fenntarthatóságot támogatjuk, de az étrendünk is változatosabb lesz, a manapság divatos fehérjedús táplálkozáshoz pedig keresve sem találni jobb és olcsóbb, magas tápértékű alapanyagot. Vagyis a belsőségek értéket képviselnek, arról nem is beszélve, hogy finomak. Ha megismerjük a Fülétől a farkáig hazai és nemzetközi belsőségételeket tartalmazó izgalmas receptválogatását, más szemmel nézünk majd ezekre az alapanyagokra. A resztelt májtól a pájslin át a különböző ragukig a belsőségételek színesebbé teszik a gasztronómiai kultúrát, ezért nemcsak a hétköznapi, hanem az ünnepi asztalon és a csúcsgasztronómiában is helyük van. A szerző célja, hogy a belsőségeket az őket megillető rangra emelje, sokszínűségüket, a bennük rejlő lehetőségeket minél szélesebb körben megismertesse. Komoly precizitással és szakértelemmel megírt könyve a változatos és részletes receptek mellett bemutatja azokat a konyhatechnológiai eljárásokat is, amelyek elengedhetetlenek a kifinomult ízű és optimális állagú belsőségételek készítéséhez. Szkladányi András bölcsész, angoltanár, basszusgitáros és gasztronómiai szakfordító – több mint harminc angol nyelvű szakácskönyvet fordított magyarra. 2010 óta több neves étteremben is dolgozott, ezalatt kitanulta a konyhamészáros- és szakácsszakmát. A Fülétől a farkáig – Hazai és nemzetközi ételek belsőségekből az első könyve. „Belsőségek – szerelem vagy zsigeri gyűlölet, nincs köztes út. Ez a könyv abba a világba kalauzol, ahol ezekből a megosztó alapanyagokból olyan ételek készülnek, amelyekért én egyértelműen rajongok.” Kaszás Kornél Babel Budapest Michelin-csillagos séf „A magyar és nemzetközi konyhaművészet egyik alappillére a belsőségek használata. Legyünk büszkék erre a gazdag gasztronómiai hagyományra, és ismertessük meg ízeit! Ezt az üzenetet közvetíti ez a könyv is, amelyet őszintén ajánlok.” Sárközi Ákos Borkonyha, Textúra Michelin-csillagos séf
Borító ár:
9 200 Ft
Bevezető ár:
8 280 Ft
Online ár:
8 280 Ft
- 10%
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása