Dietetikai és táplálkozástani kislexikon

Dietetikai és táplálkozástani kislexikon

Antal Emese, Boros Szilvia, Raposa László Bence (szerk.)
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Springmed Kft.
Kiadás éve
2023
Terjedelme
488 oldal
Dimenzió
128 mm x 198 mm x 41 mm
Vonalkód
9786156337795

Dietetikai és táplálkozástani kislexikon


Több mint 1500 szócikk és számos élelmiszer tápanyagtáblázata található e könyvben. A szerzők minden egyes szócikknél öt forrásból ellenőrizték le a leírtak hitelességét. Ezen forrásanyag (több mint 100 oldal) QR-kód segítségével letölthető a könyvismerte­tő helyén, a Kiadó holnapjáról, illetve a könyvből. A Dietetikai és Táplálkozástani Kislexikon – megkísé­relve a lehetetlent – a teljesség igényével foglalja össze a címében megjelölt tudományterület alapfogalmait, a latin és egyéb nyelvű terminus technicusok magyará­zatával. Bízunk abban, hogy a kislexikon használata hozzájá­rulhat a táplálkozástudomány mélyebb megismeré­séhez. Forgassák egészséggel! Alkotószerkesztők: Dr. Boros Szilvia, PhD. Sportszakorvos, okleveles táplálkozástudományi szakember, habilitált egyetemi docens az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi In­tézetben. Az elmúlt közel húsz évben húszféle tantárgyat tanított hat különböző egyetemen, ill. főiskolán, melyek közül a táplálkozástan, sportegészségtan, sporttáplálkozás, sportélettan, rekreáció, wellness, egészségturizmus, rehabilitáció tantárgyak emelhetők ki. Kutatásai a sportregeneráció, táplálkozási szoká­sok, jóga hatásai, egyetemi egészségfejlesztés témákat érintik. Megjelent publikációinak száma meghaladja a 250-et, melyből 64 tudományos folyóiratbeli cikk, 30 könyvfejezet. Antal Emese Dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője. 2005–2012 között 7 éven át volt a Ma­gyar Dietetikusok Országos Szövetségének el­nöke, majd 2012–2015 között főtitkára. Az MTTT (Magyar Táplálkozástudományi Társaság) és a FENS (Európai Táplálkozástudományi Társa­ság) vezetőségi tagja. Gyakran szerepel isme­retterjesztő televíziós és rádiós műsorokban, valamint a nyom­tatott médiában. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres meghívott vendége, előadója. Dr. Raposa László Bence Dietetikus, sportdietetikus, okleveles népegész­ségügyi szakember. 2022-ben habilitált doktori fokozatot szerzett a táplálkozásepidemiológia területén. Jelenleg egyetemi docensként és ku­tatásfejlesztési koordinátorként dolgozik a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Több szakmai szervezet tagja, vezetőségi tagja (MDOSZ, MTTT). Szakmai eredményeit számos díj és kitünte­tés fémjelzi.
Borító ár:
12 800 Ft
Korábbi ár:
9 344 Ft
Online ár:
9 344 Ft
- 27%
+1% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthetA termék megvásárlása után +930 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása